Zelánky
Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně voní a jsou na povrchu křupavé.
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí dáme do mísy a důkladně vymačkáme. Když je skoro suché, pokrájíme ho na menší kousky.
Krok 2: Zelí dáme do mísy, přidáme polohrubou mouku, vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.
Krok 3: Na prkénku vytvarujeme malé placky, které po obou stranách osmažíme v oleji.
Krok 4: Před podáváním necháme na ubrousku vsáknout přebytečný olej.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Moje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Nejnovější recepty
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 2 hodinami
Plněný bramborový knedlík špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s krkovičkou a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Opečená vinná klobása
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskus se zeleninou a hlívou ústřičnou
magdalenka před 5 minutami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
JaninaS před 19 minutami
Česnekový sumeček smažený na másle
magdalenka před 24 minutami
Jablečné poháry
MiruMiru před 27 minutami
Koláč s jablečnou nádivkou
Kristinaaa před 1 hodinou
Kuskus - základní příprava
Maestra před 1 hodinou
Americké čokoládové cookies
Ajda007 před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Dana123 před 3 hodinami
Knedlíky se slaninou
Wikki před 3 hodinami
Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Surmei před 3 hodinami
Suroviny:
olej,
pepř mletý,
majoránka,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
zelí kysané,
kmín drcený,
česnek
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.