Zelánky
Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně voní a jsou na povrchu křupavé.
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí dáme do mísy a důkladně vymačkáme. Když je skoro suché, pokrájíme ho na menší kousky.
Krok 2: Zelí dáme do mísy, přidáme polohrubou mouku, vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.
Krok 3: Na prkénku vytvarujeme malé placky, které po obou stranách osmažíme v oleji.
Krok 4: Před podáváním necháme na ubrousku vsáknout přebytečný olej.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Moje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 5 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 5 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 8 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 8 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 8 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 8 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 9 hodinami
Suroviny:
olej,
pepř mletý,
majoránka,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
zelí kysané,
kmín drcený,
česnek
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.