Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indické kokosové kari s kroupami

Tento vydatný bezmasý pokrm pěkně voní kari kořením. Kromě kari do omáčky přidáme i batáty, zázvor a kokosové mléko, které ji zjemní. Omáčkou zalijeme uvařené kroupy a můžeme podávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy propláchneme a poté je ve větším hrnci zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Krok 2: Mezitím najemno nasekáme cibuli, česnek a zázvor. Batáty oloupeme a nakrájíme je na menší kostky. Krok 3: Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibulku, česnek a zázvor. Jakmile cibule trochu změkne, přidáme batáty a společně krátce orestujeme.  Krok 4: Poté vmícháme kari pastu, zalijeme vývarem a kokosovým mlékem a necháme vařit na mírném plamenu přibližně 20 minut, dokud batáty nezměknou.  Krok 5: Nakonec kari rozmixujeme dohladka a dochutíme podle potřeby trochou soli, pepře a šťávou z limetky. Krok 6: Do misky dáme uvařené kroupy, zalijeme je kokosovým kari a podáváme s pečivem.

TIP: Jak na indické zeleninové kari

Zveřejněno 15. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indické kokosové kari s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5LR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indické kokosové kari s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5LR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kroupy ječné, cibule, česnek, zázvor čerstvý, olej, batáty, česnek, pasta kari červená, vývar zeleninový, mléko kokosové, limetka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu