Pórkový quiche s houbami
Quiche je francouzský koláč z křehkého těsta. Chuťově neutrální těsto doplňuje výraznější náplň, kterou můžeme různě obměňovat. Tentokrát zvolíme náplň z pórku a žampionů, kterou zalijeme smetanovo-sýrovou směsí.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promneme s rozměklým máslem, solí a vodou. Zpracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme kouli a necháme ji asi 30 minut v chladu.
Krok 2: Kulatou formu vyložíme pečicím papírem, těsto rozválíme na placku a vložíme do formy tak, aby okraje přesahovaly. Na těsto položíme další papír, na to nasypeme rýži nebo fazole.
Krok 3: Korpus předpečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Mezitím připravíme náplň.
Krok 4: Na másle osmahneme na plátky pokrájené žampiony, přidáme na kolečka nakrájený pórek a za občasného míchání smažíme směs asi 10-15 minut. Pak ji osolíme a opepříme.
Krok 5: Z předpečeného korpusu odstraníme papír s rýží nebo fazolemi, naneseme pórkovo-houbovou směs a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a nastrouhaným sýrem.
Krok 6: Pečeme ještě asi 25 minut a můžeme ihned servírovat.
Zveřejněno 21. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkový quiche s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMVr
Moje poznámka
Pórkový quiche s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMVr
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 43 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
sůl,
voda,
máslo,
žampióny,
pórek,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
smetana ke šlehání,
sýr ementál
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.