Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená králičí stehna na víně a olivách

Králičí stehna na středomořský způsob si můžete připravit třeba k víkendovému obědu, ale hodí se i pro slavnostní příležitosti. Doměkka upečené králičí maso s rajčatovou omáčkou a olivami má díky bylinkám a červenému vínu výraznou a lahodnou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Králičí stehna osolíme a opečeme na másle. Krok 3: Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, přidáme stehna i s výpekem, nakrájený česnek, protlak, koření, olivy, osolíme a podlijeme vínem. Přikryjeme a vložíme do trouby. Krok 4: Při teplotě 180 °C dusíme doměkka asi 50 minut. V průběhu pečení podléváme vodou. Krok 5: Měkká stehna necháme ještě odkrytá zprudka opéct při vyšší teplotě 200 °C. Krok 6: Podáváme s rýží.

TIP: Jak mít vždy po ruce víno k vaření bez otevření lahve

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená králičí stehna na víně a olivách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85oB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená králičí stehna na víně a olivách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85oB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, máslo, cibule, protlak rajčatový, česnek, víno červené, olivy zelené, sůl, pepř mletý, tymián, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu