Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá hrášková polévka

Připravit hráškovou polévku není žádná věda, zvládnou to i začátečníci a to během pouhé půlhodinky. Polévka příjemně voní po majoránce a krásně zasytí. Podávat ji můžeme s opečenými krutonky z rohlíku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit vývar, trošku vývaru uchovám stranou do jíšky. Do vroucího vývaru nasypeme mražený hrášek a vaříme asi 10 minut do změknutí hrášku. Krok 2: Na másle orestujeme mouku dožluta. Takto připravenou jíšku zalijeme vývarem, rozmícháme a přidáme do polévky. Provaříme zhruba 15-20 minut. Krok 3: Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Česnek oloupeme, utřeme a přidáme do polévky. Krok 4: Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Podáváme s rohlíkem nakrájeným na kousky a opečeným na másle.

Zveřejněno 26. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá hrášková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROBY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá hrášková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROBY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hrášek, vývar masový, máslo, mouka hladká, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu