Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní zelený hummus

Z Libanonu pochází recept na v poslední době velice oblíbený hummus. Krásně zelená jarní variace na tuto oblíbenou pomazánku je z vařeného hrachu a nechybí samozřejmě ani tahini pasta. Hummus podáváme s plackami nebo namazaný na celozrnném chlebu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xgajovak

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě uvaříme hrách (bez namáčení). Hrách vaříme zhruba 20 minut. Hrách scedíme a vodu uchováme na později. Krok 2: Česnek oloupeme a utřeme. Do mísy dáme hrách, česnek, olivový olej, tahini, mletý kmín, koriandr a citronovou šťávu. Krok 3: Osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle potřeby přilijeme scezenou vodu. Hummus by neměl být příliš řídký, spíš pomazánkové konzistence. Krok 4: Podáváme s plackami (třeba s libanonským chlebem) nebo jako pomazánku na celozrnném chlebu. Ozdobíme jarní cibulkou.

Zveřejněno 2. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní zelený hummus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJx5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní zelený hummus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
hrách, olej olivový extra virgin, tahini, česnek, kmín mletý, koriandr, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu