Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský závitek

Segedínský guláš je oblíbeným jídlem všech generací. Co si ale místo šťavnatých masových kostek připravit masové závitky?Náplň ze zelí, směsi paprik, cibule a uzeného maso krásně ochutí. Omáčka se zelím dokonale zvláční každé sousto masa i knedlíku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso nakrájíme na 4 špalíčky. Z cibule odkrojíme 4 klínky. Krok 2: Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a rozprostřeme na ně vrstvu vymačkaného kyselého zelí. K okraji, odkud začneme plátek stáčet položíme proužek červené, zelené a žluté papriky, klínek cibule a špalíček uzeného masa. Plátek zavineme a zajistíme párátkem nebo ovážeme nití. Krok 3: Obalíme v hladké mouce a osmahneme na sádle ze všech stran. Závitky vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Krok 4: Ve výpeku opečeme zbytek nakrájené cibule dozlatova, přidáme lžíci červené papriky, opečené závitky a zbytek kyselého zelí. Osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme asi 40 minut, dokud závitky nejsou měkké. Krok 5: Závitky vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě, a ještě
10 minut povaříme. Krok 6: Podáváme s domácím kynutým knedlíkem.

TIP: Jak udělat domácí kynuté knedlíky

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5Bv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5Bv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, zelí kysané, cibule, sádlo, maso uzené, paprika čerstvá červená, sůl, pepř mletý, mouka hladká

Přidat fotografie receptu