Jehněčí na víně
K období Velikonoc patří také jehněčí maso, které se tradičně připravuje v neděli, tedy na Boží hod. Dlouhá doba pečení zajistí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Jehněčí na víně příjemně voní po tymiánu a podáváme jej ideálně s bramborovou kaší.
Postup přípravy
Krok 1: Maso osušíme a pořádně osolíme a opepříme ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 2: Na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme, vyjmeme z pánve a na vysmaženém tuku opečeme cibuli. Přidáme lístky tymiánu a cibulovou směs rozložíme na dno pekáčku.
Krok 3: Na to dáme maso a vše zalijeme vínem. Přiklopíme pekáček a pečeme při 160 °C asi 3 hodiny. Podáváme s bramborovou kaší a s čerstvou petrželkou.
Zveřejněno 13. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkMWp
Moje poznámka
Jehněčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkMWp
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
olej,
cibule,
tymián,
víno červené suché,
petrželka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.