Jehněčí na víně
K období Velikonoc patří také jehněčí maso, které se tradičně připravuje v neděli, tedy na Boží hod. Dlouhá doba pečení zajistí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Jehněčí na víně příjemně voní po tymiánu a podáváme jej ideálně s bramborovou kaší.
Postup přípravy
Krok 1: Maso osušíme a pořádně osolíme a opepříme ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 2: Na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme, vyjmeme z pánve a na vysmaženém tuku opečeme cibuli. Přidáme lístky tymiánu a cibulovou směs rozložíme na dno pekáčku.
Krok 3: Na to dáme maso a vše zalijeme vínem. Přiklopíme pekáček a pečeme při 160 °C asi 3 hodiny. Podáváme s bramborovou kaší a s čerstvou petrželkou.
Zveřejněno 13. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkMWp
Moje poznámka
Jehněčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkMWp
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 5 minutami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 14 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
olej,
cibule,
tymián,
víno červené suché,
petrželka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.