Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na víně

K období Velikonoc patří také jehněčí maso, které se tradičně připravuje v neděli, tedy na Boží hod. Dlouhá doba pečení zajistí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Jehněčí na víně příjemně voní po tymiánu a podáváme jej ideálně s bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 200 min

210 min (10 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso osušíme a pořádně osolíme a opepříme ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Krok 2: Na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme, vyjmeme z pánve a na vysmaženém tuku opečeme cibuli. Přidáme lístky tymiánu a cibulovou směs rozložíme na dno pekáčku. Krok 3: Na to dáme maso a vše zalijeme vínem. Přiklopíme pekáček a pečeme při 160 °C asi 3 hodiny. Podáváme s bramborovou kaší a s čerstvou petrželkou.

TIP: Jehněčí maso - praktické tipy ke zpracování

Zveřejněno 13. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMWp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMWp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jehněčí, olej, cibule, tymián, víno červené suché, petrželka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu