Jarní kuřátka s hráškem
Krásně křehká, dozlatova upečená, kukuřičná kuřátka naplněná bylinkovou nádivkou, jsou perfektním jarním obědem. Kuřátka, pečená s hráškem, můžeme podávat třeba s pečenými brambory. Na šťavnatém kuřecím mase si zajisté pochutnáte.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřátka osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zakápneme trochou mléka, přidáme žloutky, jemně posekané bylinky, sůl, pepř a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme a naplníme jí vnitřek kuřátek.
Krok 2: Kuřátka svážeme nitěmi nebo sepneme kovovými jehlami, aby nádivka držela uvnitř, poklademe je plátky másla.
Krok 3: Vložíme na pekáčku do trouby, kde je pečeme za občasného podlévání při 180 ºC dozlatova, zhruba 90 minut.
Krok 4: Asi 10-15 minut před koncem pečení přidáme k masu mražený hrášek, promícháme ho s vypečenou šťávou a necháme v troubě změknout.
Zveřejněno 22. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní kuřátka s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5qR
Moje poznámka
Jarní kuřátka s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5qR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 13 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 16 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 17 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 19 hodinami
Suroviny:
rohlík,
mléko,
žloutek,
bylinky,
máslo,
hrášek mražený,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.