Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska po ďábelsku

Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být také rybí maso, které je bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tresky má jemnou chuť a okořenit jej lze téměř jakýmkoliv způsobem. Milovníci pikantnějších pokrmů ocení tento recept na tresku po ďábelsku, zabalenou v anglické slanině.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Filety tresky posypeme solí a pokapeme citronem. Hladkou mouku promícháme s pálivou paprikou a špetkou mletého pepře. Krok 2: Filety obalíme v připravené mouce a po obou stranách opečeme na pánvi s malým množstvím horkého oleje. Krok 3: Vyjmeme, do pánve vlijeme kečup, worcester a víno. Opečené filety zabalíme do plátků slaniny a naskládáme do pekáče. Krok 4: Zalijeme výpekem z pánve, přidáme kousek másla a vložíme na 10 minut do trouby a pečeme na 180 °C. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

Jak smažit tresku - tipy a rady nejen pro začátečníky

Zveřejněno 30. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska po ďábelsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY53g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska po ďábelsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY53g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska, slanina anglická, víno červené, mouka hladká, omáčka worcesterová, kečup ostrý, citron, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, olej, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu