Treska po ďábelsku
Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být také rybí maso, které je bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tresky má jemnou chuť a okořenit jej lze téměř jakýmkoliv způsobem. Milovníci pikantnějších pokrmů ocení tento recept na tresku po ďábelsku, zabalenou v anglické slanině.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Filety tresky posypeme solí a pokapeme citronem. Hladkou mouku promícháme s pálivou paprikou a špetkou mletého pepře.
Krok 2: Filety obalíme v připravené mouce a po obou stranách opečeme na pánvi s malým množstvím horkého oleje.
Krok 3: Vyjmeme, do pánve vlijeme kečup, worcester a víno. Opečené filety zabalíme do plátků slaniny a naskládáme do pekáče.
Krok 4: Zalijeme výpekem z pánve, přidáme kousek másla a vložíme na 10 minut do trouby a pečeme na 180 °C. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 30. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treska po ďábelsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY53g
Moje poznámka
Treska po ďábelsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY53g
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 3 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Suroviny:
treska,
slanina anglická,
víno červené,
mouka hladká,
omáčka worcesterová,
kečup ostrý,
citron,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
olej,
máslo,
petrželka
Komentáře (1)