Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavé řízečky v sezamu

Kdo by neměl rád řízek? Dokřupava usmažený kus šťavnatého kuřecího masa, v trojobalu ze strouhanky a sezamu, rozzáří oči snad každému. Řízečky podáváme s oblíbenou přílohou nebo je zabalíme s chlebem na cesty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Maso zlehka naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem a osolíme. Krok 2: Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance promíchané se sezamem. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej, do něj vložíme řízky a snížíme teplotu. Smažíme po každé straně dozlatova, asi po 3 minutách. Podáváme s čerstvým chlebem a listem salátu nebo s čerstvým baby špenátem.

TIP: Řízky - přehled oblíbených receptů, inspirace

Zveřejněno 1. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavé řízečky v sezamu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xYM2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavé řízečky v sezamu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xYM2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, česnek, mouka hladká, vejce, strouhanka, semínka sezamová, olej slunečnicový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu