Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkový dezert s rebarborou

Rebarbora má sice nakyslou chuť, ale své využití najde v moučnících, které díky ní oplývají zajímavou sladkokyselou chutí. Lahodný pudinkový dezert, hojně posypaný mandlovými lupínky, není nijak těžké připravit.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Misky vymažeme olejem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Žloutky ušleháme spolu se smetanou, přendáme do hrnce, přidáme hnědý cukr, kukuřičný škrob a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Krok 3: Pak do směsi vmícháme rebarboru, nalijeme ji do připravených misek a povrch posypeme mandlovými lupínky. Krok 4: Misky vložíme do pekáčku, do kterého nalijeme vodu tak, aby misky byly ponořené zhruba do poloviny. Pečeme v troubě asi 30 minut při 180 °C. Hotový ­dezert posypeme podle chuti moučkovým cukrem.

TIP: Jídla s rebarborou - rady, tipy, bohatá inspirace

Zveřejněno 3. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový dezert s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73WQw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový dezert s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73WQw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rebarbora, žloutek, smetana ke šlehání, cukr hnědý, škrob kukuřičný, lupínky mandlové, olej, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu