Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky s hruškovými povidly

O tom, že kytky mohou být i jedlé, vás přesvědčí tento recept. Z kynutého těsta vytvoříme placičky, které vytvarujeme do požadovaného tvaru, naplníme povidly, posypeme drobenkou a pak už jen počkáme, až se nám ta dobrota upeče.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 70 minut kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 70 minut kynutí)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na drobenku spojíme v sypkou hmotu. Krok 2: Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na 10 dílků a z každého uděláme placičku. Krok 3: Na střed položíme skleničku dnem vzhůru, širokou tak, aby okolo zůstalo ještě 2,5cm těsta, do kterého uděláme okolo 16 zářezů, od skleničky k okraji. Vždy dva dílky na konci spojíme (vznikne lísteček). Okraj potřeme vejcem, střed vyplníme hruškovými povidly, položíme půlku švestky, posypeme drobenkou a necháme ještě 10 minut kynout. Krok 4: Pečeme při teplotě 170°C dozlatova, přibližně 25-30 minut.

TIP: Jak uvařit hrušková povidla podle našich babiček

Zveřejněno 4. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky s hruškovými povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROoz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky s hruškovými povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROoz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, olej, mléko, cukr krystal, žloutek, droždí sušené, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, máslo, cukr moučkový, mouka hrubá, skořice, povidla hrušková, švestky, vejce

Přidat fotografie receptu