Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky s hruškovými povidly

O tom, že kytky mohou být i jedlé, vás přesvědčí tento recept. Z kynutého těsta vytvoříme placičky, které vytvarujeme do požadovaného tvaru, naplníme povidly, posypeme drobenkou a pak už jen počkáme, až se nám ta dobrota upeče.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 70 minut kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 70 minut kynutí)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na drobenku spojíme v sypkou hmotu. Krok 2: Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na 10 dílků a z každého uděláme placičku. Krok 3: Na střed položíme skleničku dnem vzhůru, širokou tak, aby okolo zůstalo ještě 2,5cm těsta, do kterého uděláme okolo 16 zářezů, od skleničky k okraji. Vždy dva dílky na konci spojíme (vznikne lísteček). Okraj potřeme vejcem, střed vyplníme hruškovými povidly, položíme půlku švestky, posypeme drobenkou a necháme ještě 10 minut kynout. Krok 4: Pečeme při teplotě 170°C dozlatova, přibližně 25-30 minut.

TIP: Jak uvařit hrušková povidla podle našich babiček

Zveřejněno 4. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky s hruškovými povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROoz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky s hruškovými povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROoz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, olej, mléko, cukr krystal, žloutek, droždí sušené, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, máslo, cukr moučkový, mouka hrubá, skořice, povidla hrušková, švestky, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu