Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová panna cotta s ovocem

Jedním ze známých italských dezertů je panna cotta, lehce oslazená smetana ztužená želatinou. Panna cottu můžeme připravit také ochucenou čokoládou. Dobře vychlazenou jí pak podáváme ozdobenou čerstvým mangem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu zalijeme 3 lžícemi vody a necháme ji nabobtnat. Smetanu s cukrem a čokoládou pomalu zahříváme a za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 2: Až se čokoláda rozpustí, stáhneme hrnec se smetanou z plotny, vmícháme želatinu a mícháme, než se zcela rozpustí. Krok 3: Směs nalijeme do skleniček, vždy tak do dvou třetin, a necháme vychladnout. Pak vložíme panna cottu do lednice, nejlépe na 2–3 hodiny. Krok 4: Mango oloupeme, nakrájíme na kostičky, rozložíme ho na vychlazenou panna cottu a připravený dezert ještě ozdobíme čokoládovými srdíčky.

TIP: Panna cotta pro začátečníky - rady a tipy

Zveřejněno 9. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová panna cotta s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7ZE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová panna cotta s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7ZE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
želatina, smetana, cukr moučkový, čokoláda tmavá, mango, srdce vepřové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu