Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)

Šťavnatý pečený hejk doplněný jemnou hráškovou kaší představuje ideální jídlo pro diabetiky i všechny, kdo dbají na zdravý životní styl. Rychlá příprava a svěží chuť potěší každého, kdo hledá lehký oběd bez výčitek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hejka osolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme máslo, rozmarýn a česnek.
Pečeme na 190 °C asi 25 minut. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme a vsypeme hrášek. Krok 3: Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka. Krok 4: Přilijeme smetanu a rozmixujeme.

TIP: Top 7: Zelený hrášek v oblíbených receptech

Zveřejněno 12. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvJ5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hejk, česnek, rozmarýn, máslo, sůl, kmín celý, hrášek mražený, cibule, ghee, vývar masový, smetana, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu