Rajčatová polévka se zelím

magdalenka Kuchař:

Polévky 3 názory

32

Suroviny

1/4 hlávky zelí
1/2 cibule
rajčatová šťáva
bobkový list
pepř
sůl
cukr
olej
mouka hladká
voda
případně citron
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu pokrájame na rezance a dáme variť do vody s bobkovým listom, čiernym korením a pokrájanou cibuľou.

  2. Spravíme zásmažku z oleja a múky, vlejeme aj s paradajkovou šťavou do polievky, dobre prevaríme, dochutíme príp. citrónovou šťavou a cukrom.

  3. Keď ma pochytí "talianska" nálada, pridám oregano a bazalku. Bez toho je to jednoduchá stará slovenská polievka. Chutí s čerstvým chlebom.

Poznámka

Pridávam pre istú Janu, lebo ma pobavil jej povzdych: "Polévky všeho druhu, množte se!"

(Možno ju zaujme...)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatová polévka se zelím

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Magdalenko, věděla jsem, že bude skvělá!:-) Vnučce mooc chutnala. Díky za recept, plus jsem ti dala už posledně, foto přidávám!;-):yes:+

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jani,kupujem tie krabicové pretlaky,pasata pomodoro, alebo šťava alebo aký to má názov, pretože tie malé zahustené pyré sú zrejme zo všetkého, iba nie z paradajok.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    magdalenko a máš pravdu:-)):-D polévky všeho druhu mi rozhodně neuniknou:-) Sama se snažím polévky i vymýšlet, pak je to moje "achalaj, machalaj":-)):-D. Jen se zeptám, rajčatová šťáva, to je myšleno třeba rajčatový džus, nebo přímo šťáva z rajčat, nebo protlak? Myslím, že je to šuma fuk, co? No a taky myslím, že mne chytne ta "talianská nálada":-D:-)):yes::yes: Díky, za recept, u mne se vždy hodí.;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo