Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový chlebíček

Nevíte, jak využít sezónní rebarboru? Vyzkoušejte tento recept na nadýchaný chlebíček ze špaldové mouky. Díky podmáslí má chlebíček krásně nadýchanou a vláčnou strukturu, je tak akorát sladký a lehce nakyslá rebarbora mu dodává zajímavou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Silikonovou formu na chlebíček vytřeme mašlovačkou zlehka olejem. Krok 2: Ořechy nasekáme a dáme stranou. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Krok 3: Mouku promícháme s jedlou sodou a prosejeme do mísy. Přidáme špetku soli a promícháme. Krok 4: V druhé misce vyšleháme vejce s medem, podmáslím a olejem. Směs vlijeme k mouce. Krok 5: Metličkou vše promícháme. Pokud by bylo těsto příliš husté, vmícháme do něj ještě trochu podmáslí. Krok 6: Nakonec vmícháme kousky rebarbory a nasekané ořechy. Těsto vlijeme do připravené formy. Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 60 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do chlebíčku a po vytažení musí být zcela suchá, bez drobečků. Krok 8: Chlebíček necháme ve formě zcela vychladnout a poté jej opatrně vyklopíme.

TIP: Výběr receptů s rebarborou - oblíbené tipy

Zveřejněno 20. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQNY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
soda jedlá, podmáslí, mouka špaldová hrubá, vejce, cukr třtinový, olej slunečnicový, ořechy pekanové, rebarbora, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu