Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové kuličky po švédsku

Masové kuličky jsou oblíbené snad v každé domácnosti. Osvěžte směs z mletého masa také výrazným koprem, který dodá masu specifickou chuť. Z výpeku pak uděláte lahodnou jíškovou omáčku dochucenou hořčicí a zakysanou smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso promícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, přidáme žloutek, asi polovinu pokrájeného kopru, sůl, mletý pepř a vše promícháme. Krok 2: Ze směsi tvoříme vlhkýma rukama malé kuličky, které rozložíme na plech vymazaný olejem a pečeme při 180-190 °C asi 20 minut. Krok 3: Upečené kuličky odebereme a udržujeme v teple. Šťávu slijeme do hrnce, přidáme máslo, necháme ho rozpustit a vše zaprášíme moukou. Krok 4: Do jíšky vmícháme smetanu, hořčici a zakysanou smetanu. Krok 5: Vše povaříme ještě asi 10 minut a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Nakonec vmícháme zbylý pokrájený kopr a masové kuličky.

TIP: Jak uložit zásoby kopru na zimu

Zveřejněno 22. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové kuličky po švédsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/682WR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové kuličky po švédsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/682WR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibule, žloutek, kopr, olej, máslo, mouka hladká, smetana ke šlehání, hořčice dijonská, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu