Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s mrkví a polentou

Sekaná patří díky snadné přípravě mezi velmi oblíbené pokrmy. Navíc ji můžete podávat teplou, i po studenu. Tahle vepřová sekaná je vláčná díky přidané mrkvi, a na zahuštění je místo strouhanky použita polenta.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

KuchtaPaja

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme na jemné nudličky (jako na mrkvový salát). Přidáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kukuřičnou krupici, majoránku a grilovací koření. Směs dobře promícháme a ideálně necháme chvíli uležet. Krok 2: Troubu předehřejeme přibližně na 150 °C. Mokrýma rukama vytvoříme ze směsi šišku. Uvedené množství vystačí na 2. Pokud se směs drolí, šišku můžeme vytvarovat v alobalu a v něm ji i upéct. Maso vložíme do trouby. Pečeme přibližně 75 minut. Krok 3: Mezitím připravíme smícháním rajčatového protlaku a agávového sirupu marinádu. Krok 4: Po 75 minutách sekanou odkryjeme či vytáhneme z alobalu a potřeme marinádou. Odkrytou ji dopečeme ještě 15 minut.

TIP: Co dobrého udělat z polenty

Zveřejněno 22. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s mrkví a polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6l8g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s mrkví a polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6l8g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, mrkev, polenta, česnek, cibule, majoránka, koření grilovací, sirup, protlak rajčatový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu