Jogurtová krkovička

Vepřové maso Doba přípravy: 120 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 120 minut 0 názorů

Suroviny 6 porcí

1,5 kg vepřové krkovice
1 kg bílého jogurtu
3 stroužky česneku
chilli paprička
kečup
hořčice
worcestrová omáčka
sůl
pepř
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  2. Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, česnek, chilli papričku, přidáme kečup, hořčici a worcestrovou omáčku.
    Maso vyskládáme na pekáček a zalijeme marinádou. Necháme minimálně 24 hodin odpočinout. (Většinou nechávám maso uležet 35-40 hodin.)

  3. Vyhřejeme troubu na cca 180 stupňů a poté vložíme pekáček (maso s marinádou, nic nevyléváme). Poslední zhruba půl hodinu dáme vařit brambory, až jsou měkké, můžeme podávat. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Nevím, kdo krkovici vařil (na obrázku), ale takto rozhodně nevypadá!!! Obrázek "nejedlý recept" neodpovídá realitě...

Komentáře k receptu Jogurtová krkovička

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krkovice naložená v jogurtu krkovice recept krkovice recepty krkovička recepty recepty z krkovice vepřová krkovička v jogurtové marinádě krkovička v jogurtové marinádě krkovička s jogurtem veprova krkovice v jogurtu krkovička s s jogurtem krkovice v jogurtove marinade krkovička naložena v jogurtu marinovaná krkovička v jogurtu marinovaná krkovice v jogurtu krkovicka v jogurtu pecena veprova krkovice s jogurtem krkovice s jogurtem vepřová krkovička v jogurtu marináda na krkovičku s s jogurtem krkovicka recept