Jogurtová krkovička

KuchtaPaja Kuchařka: KuchtaPaja

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřové krkovice
1 kg bílého jogurtu
3 stroužky česneku
chilli paprička
kečup
hořčice
worcestrová omáčka
sůl
pepř
brambory
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  2. Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, česnek, chilli papričku, přidáme kečup, hořčici a worcestrovou omáčku.
    Maso vyskládáme na pekáček a zalijeme marinádou. Necháme minimálně 24 hodin odpočinout. (Většinou nechávám maso uležet 35-40 hodin.)

  3. Vyhřejeme troubu na cca 180 stupňů a poté vložíme pekáček (maso s marinádou, nic nevyléváme). Poslední zhruba půl hodinu dáme vařit brambory, až jsou měkké, můžeme podávat. Dobrou chuť.

Poznámka

Nevím, kdo krkovici vařil (na obrázku), ale takto rozhodně nevypadá!!! Obrázek "nejedlý recept" neodpovídá realitě...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 145 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jogurtová krkovička

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krkovice naložená v jogurtu krkovička v jogurtové marinádě krkovička s jogurtem veprova krkovice v jogurtu krkovička naložena v jogurtu marinovaná krkovička v jogurtu krkovicka v jogurtu pecena veprova krkovice s jogurtem krkovice s jogurtem vepřová krkovička v jogurtu krkovice recepty veprove maso s jogurtou marinadou krkovička recepty krkovice marinada jogurt marináda na vepřovou krkovičku s jogurtem krkovička krkovice pečená v jogurtu krkovice vepřova v jogurtu marinovaná krkovice v jogurtu marináda na krkovici jogurt

Zapomněl/a jsem heslo