Restovaný chřest se žampiony
Způsobů, jak zpracovat chřest, je celá řada. Pokud ale hledáte něco nového, tento recept je přesně pro vás. Stačí jej jen s žampiony orestovat na másle a výsledný pokrm můžete podávat jako přílohu k masu, nebo samostatně s opečenou bagetkou a balzamikem.
Postup přípravy
Krok 1: Zelený chřest opláchneme, osušíme a odlomíme dřevnaté konce. Stonky chřestu nakrájíme na kousky cca 2,5 cm dlouhé, hlavičky ponecháme celé. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Česnek oloupeme a stroužky nasekáme.
Krok 2: Do rozehřáté pánve dáme rozpustit 1 lžíci másla a za občasného míchání restujeme chřest 3 - 4 minuty podle síly stonků. Poté jej vyndáme na talíř, do pánve přidáme druhou lžíci másla a plátky žampionů a restujeme 3 minuty.
Krok 3: Přidáme česnek, necháme rozvonět a vrátíme chřest do pánve. Přidáme koření, dosolíme a zlehka promícháme.
Krok 4: Ihned podáváme samostatné třeba s opečeným plátkem pečiva a pokapané balzamikem, nebo jako přílohu k pečeným i grilovaným masům.
Zveřejněno 27. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaný chřest se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp9XZ
Moje poznámka
Restovaný chřest se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp9XZ
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 13 hodinami
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 20 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 22 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 22 hodinami
Dlabaný jablečný dortík
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 5 minutami
Bramboračka
Susanna před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 1 hodinou
Dršťková polévka
Andras před 1 hodinou
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 1 hodinou
Mrkvová bábovka
iveta.kroul před 2 hodinami
Vláčný jogurtový koláč
Ivamo před 3 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
TankerCZ před 3 hodinami
Rychlý koláč se švestkami a tvarohem
hoskova před 4 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Praevka před 5 hodinami
Suroviny:
chřest zelený,
žampióny,
česnek,
máslo,
rajče sušené,
ocet balsamiko,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)