Bezva roláda

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: 35 min. 15 , - ? Moučníky , Záviny, rolády 24 názorů

Suroviny

4 ks vajec
100 g polohrubá mouka
120 g práškového cukru
špetka soli
lžička oleje
Marmeláda nebo džem
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku, přidáme olej a dobře promícháme.

  2. Z bílků se špetkou soli uděláme tuhý sníh.

  3. Sníh postupně vmícháme do těsta, které rozetřeme na plech s namaštěným pečícím papírem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 175-180°C dorůžova (cca 14 minut).

  5. Překlopíme na vlhkou utěrku.

  6. POZOR. Necháme částečně vychladnout, NE VYSTYDNOUT ! a potřem rovnoměrně marmeládou (raději ostřejší). Meruňka, rybíz, višeň (ale lze i krémem).

  7. Ještě VLAŽNÉ !!! Zrolujeme.

Poznámka

Je to úžasně rychlé a roláda je elegantní, když to ještě někdo umí.

JE moc dobrá.

Já celé dělal ručním el. mixerem s metlami. ÚŽASNÉ.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezva roláda

  • tittle tittle

    Můj první pokus o roládu a musím říct, že je skvělá! Bezvadně se s ní pracuje, stačí do ní opravdu málo surovin, jsem nadšená! Až se vzbudí manžel, doufám, že i on bude spokojený. Děkuji za skvělý recept :)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Lucie Sumperk:PRAVDA !Opomenuto. Dík. Už doplněno.

    Odpovědět

  • Lucie Sumperk Lucie Sumperk

    Akorat v popisu chybi ten olej!V ingrediencich je napsany ale v popisu uz neee,takze zrejme ho dam hned na zacatku s tim cukrem a zloutky,hm? :-p

    Odpovědět

  • kiki kiki(neregistrovaný)

    Tak jsem ji dodělala, potřela čokoládou a posypala kokosem. Super recept, hlavně je rychlej a nemusim mít moc ingrediencí doma abych ji mohla udělat :)

    Odpovědět

  • lemeL lemeL

    Dělala jsem svojí první roládu a dopadla vcelku dobře :-) ještě jsem jí pocákala čokoládou :yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Další můj pokus o roládu.:-DPovedla se a chutnala.Dokonce mi nepopraskala moc jen malinko na jednom místě,ale zase to bylo tak zlé!!!Snědla se a to důležité.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Víte k té roládě bych rád ještě řek, že je doležitá doba pečení a následného stočení podle různých návodů. Já poslední dobou s tím vědu nedělám. Když promarním dobu pečení, nebo následného předsrolování. NETRUCHLÍM. Pak plát rozřiznu na půl nebo třetiny, PROMAŽU a jsou perfektní , ne sice tak atraktivní řezy, ale též se s nimi dají udělat HIOGO-FOGO kosky. Václav.

    Odpovědět

  • jaluma36 jaluma36

    Upeceno,,vyborna:-p..roladu som piekla prvy krat..skvely recept..;-)bude moj oblubeny..:yes::yes:dakujeme,,davame bodik,,Jana

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Vašíku upečeno, je chuťově výborná a manžel už jí polovinu snědl :-D:-D+1 + foto:-K

    Odpovědět

  • honzahonzahonza honzahonzahonza

    Vašku je fakt super. Upekl jsem ji v pohode.:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Jsem stále vděčnější za recept, který jsem na TOPKÁCH použil jako zákad a trošku předělal podle mne. ( stále něco přidávám a zkouším)VŽDY S ÚSPĚCHEM. Pochvaly jen srší. Nyní stejné těsto a postup tolik nehlídám, takže nezáleží kyž není tolik stáčivé. Já ho na plechu přesně přeříznu na polovic a jednu vrchní stranu namažu marmeládou. (včera ještě na to rozmačkanými banány). Přenesu prázdnou půlku a slepím. Navrch jsem naskládal nakrájené banány a zalil želé. FANTASIE . Akorát dělám dost sladké. Do želatiny jsem dal do vody malinovou šťávu a to jsem huž neměl. Holt cukrovkář zaplače a dá si rohlík. Dávám obrázek.Václav

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Souhlasím a věřím, že roláda praská, když se peče dlouho.Pak tvrdne. Václav.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    p.Koubková. Nevím proč bych si vymýšlel. Jen tedy na upřesnění. Máme sporák koupený u nás v Makru (kombinovaný)toje hořáky+trouba obi.elektrická//Výrobce a dodávaný z TURECKA//.Roládu jsem dělal poprvé a předevčírem podruhé. Nemám přesné stupně. to je . Mám 50, 100, 150, 175,200°C a ještě kousek bez označení. Takže jen odhaduji. Není tam kontrolní teploměr, proto se řídím, "Co je psáno, to je dáno" Ručit za nic nemohu. Proto většinou udávám ???? . Prvou roládu jsem zadal teplotu něco mezi 175 a 200°C ( jak jsem psal- odhad) ke konci cca 5 min přidal na 200 a ž byla barva jaká je zřejmá. Druhou roládu jsem pekl na 175 a táhlo se to až do 25 minut a já musel rychle přidat na dalších 5-7 min. na 200. Víc nevím co dodat. Vaší roládu jsem neviděl, ani další buchty nebo moučníky, tak nemohu posoudit. Ale mohu jen říci, že i u ostatního pečení musím péci(a již s tím počítáme) déle než je uváděno. Vcelku mi to vychází a brousky a tvrdé pečivo, dorty a moučníky nemáme/což je vidět na foto./. TAK OPRAVDU NEVÍM. Václav.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Koubková:-)je pravda,že já peču takovéhle těsto asi 7min,ale peču při 200-220°C;-).I Václav tam má cca;-).Je ale fakt,že každá trouba peče jinak a tak si myslím,že by bylo dobré (pro začátečníky) připsat do rcp.délka pečení dle zkušeností s vlastní troubou;-).

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Samozřejmě že ty mé jsou jedlé.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: užasne rolady sladke sladké pečení rolády bezva recepty pečené sladké rolady proč praská mazanec pečeme rolády sladké pecená sladká rolada peceni rolady pečení rolády sladké proc praska rolada sladké rolády pečeme sladké rolády pečená roláda sladká pečeni sladké rolady proč praská bábovka jak dlouho se peče roláda sladká roláda pečeni rolad jak dlouho péct sladkou roladu postup při pečení rolády

Zapomněl/a jsem heslo