Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-rebarborový dezert

Kombinace jahod a rebarbory je pro tento koláč s oříškovým těstem tou nejlepší volbou. Slaďoučké jahody a nakyslá chuť rebarbory na korpusu z lískových oříšků a ovesných vloček vytvářejí zajímavý moučník, který se skvěle hodí k odpolední kávě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

koláčová forma

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jahody odstopkujeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Vločky a ořechy rozmixujeme najemno v mixéru, případně umeleme v mlýnku na maso. Krok 4: Rozmixovanou směs smícháme s máslem, moukou a cukrem. Krok 5: Těsto opatrně namačkáme do koláčové formy. Má být trochu drobivé, ale pokud ve formě nedrží, přidáme pár kapek vody. Krok 6: Těsto dáme bez náplně vložíme předpéct trouby na 180 °C, asi na 10 minut. Krok 7: Na předpečené těsto vyskládáme jahody a rebarboru. V závislosti na tom, jak moc máme rádi sladké, můžeme náplň přelít lžící agávového sirupu nebo medem. Krok 8: Koláč dáme dopéct na cca 20 minut. Ideální je ho podávat až po vychladnutí.

TIP: Výběr recept. s rebarborou - oblíbené tipy

Zveřejněno 28. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rebarborový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6820V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rebarborový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6820V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vločky ovesné, ořechy lískové, mouka žitná hladká, cukr krystal, máslo, jahody, rebarbora, sirup agávový

Přidat fotografie receptu