Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina s rebarborou

Moučníkem, který neodmyslitelně patří k létu, je krásně vláčná a nadýchaná bublanina. Spojení kyselkavé rebarbory a sladkého těsta provoněného vanilkou vás příjemně překvapí svou chutí. Tuto bublaninu si můžete připravit i s jahodami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu začneme včas nahřívat na 190 °C. Krok 2: Stonky rebarbory důkladně očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Komu vadí její nakyslá chuť, promíchá ji v misce s cukrem.  Krok 3: Do mísy rozklepneme vejce a přidáme moučkový cukr. Vanilkový lusk rozřízneme a zrníčka vyškrábeme do mísy. Vše vyšleháme do světlé pěny. Krok 4: Po lžících hladkou mouku a ušleháme hladké těsto.  Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy a navrch rozložíme rebarboru. Krok 6: Koláčovou formu vložíme do trouby a pečeme na 180 °C přibližně 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

TIP: Bublanina s ovocem - moučník pro začátečníky

Zveřejněno 31. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnYA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnYA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, lusk vanilkový, mouka hladká, rebarbora, tuk, mouka hrubá, rebarbora

Přidat fotografie receptu