Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mascarpone s jahodami

Svěží letní dezert z piškotů, krému z mascarpone a jahodového rozvaru, ozdobený lístky máty a čerstvými jahodami, přijde v parných dnech vhod. Je rychle hotový a doslova ideální, když vás přepadne nečekaná návštěva.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody odstopkujeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme. Krok 2: Do kastrůlku dáme jahody, cukr, přilijeme trochu vody a povaříme tak, aby nám vznikl jemný rozvar. Po uvaření jej necháme vychladnout, Krok 3: Mascarpone, smetanu a cukr moučku vyšleháme dohladka. Oddělíme dvě poloviny a do jedné z nich přidáme kakao a promícháme. Krok 4: Dno sklenic poklademe piškoty, na ně dáme jahodový rozvar, pak kakaové a bílé mascarpone. Pokračujeme až nahoru a skončíme vrstvou mascarpone. Ozdobíme plátky jahod a mátou.

TIP: Jak skladovat jahody?

Zveřejněno 4. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mascarpone s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXXE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mascarpone s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXXE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mascarpone, smetana zakysaná, cukr moučkový, kakao, jahody čerstvé, cukr krystal, piškoty, jahody, máta

Přidat fotografie receptu