Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Porce: 2 třílitrové láhve

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota3 994 kJ / 955 kcal
Bílkoviny31,00 g
Tuky5,40 g
Vláknina51,00 g
Cholesterol0 mg
Sodík250 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy170,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Severinka

23. 10. 2018 19:31

prof.lub: ano Luboši, vydrží až do jara, pokud se tedy dřív nesní;-);-)

prof.lub

23. 10. 2018 16:11

Ahoj lidi receptík se mi moc líbí,tak ho právě ted dělám,jen jsem se chtěl zeptat,jíst uleželý,jasně jako s utopencema,ale vydrží mi takto upravená čalamáda přes zimu?Díky,Luboš.

Klariska

10. 8. 2011 14:52

Děkuju za vysvětlení, jak to s těmi rajčaty je, holky :-).

Anna Kocikova

20. 7. 2011 14:54

:-*Různé druhy čalamádek můžeme:-pa tahle je taky moc príma:yes:+8:yes:

tejaja

19. 7. 2011 12:08

Klariska: zrejme máš na mysli solanín...čalamádu robíme desaťročia, odkedy si pamätám, a predtým ďalšie generácie...v živote nikomu nič nebolo. Na otravu by musel byť ten solanín koncentrovaný, čo v bežnej čalamáde nie je. Nedokážete zjesť naraz tak veľké množstvo. ;-)

Simona Skolakova

19. 7. 2011 11:52

Klariska:u nás se odjakživa dělávala čalamáda ze zelených rajčat,přesně jak píše Severinka,néé z těch úplně brčálových,nemají se jísti to je pravda mají v sobě něco,co je ve větším množství jedovaté,ale pak to z nich vyprchá a proto se také čalamáda má nechat alespoň 14dní uležet,ono většinou se nechá i déle a pak je to v pohodě.Jedly jsme to už jako děti a nic se nám nestalo,dříve se i okurky dávaly pod celofán a nesterilovaly se ;-)

tejaja

19. 7. 2011 11:33

Severinka: robot nemá na to vplyv ;-) Ja režem všetko na robote už 37. rok a ešte nikdy mi nič neskyslo :-D Lisujem drbné ovocie tiež na robote :-D;-)

Severinka

19. 7. 2011 11:28

Klariska:jo, to také vím,ale babička to od léta dělávala takhle a nikdy nikdo neměl žádné potíže;-);-)Oni to nejsou ta úplně nezralá a brčálově zelená, ale taková jakoby už trošku do běla:-D:-D Na fotce je to vidět;-);-)

Klariska

19. 7. 2011 11:04

Mám za to, že zelená rajčata by se neměla jíst za syrova, měla by se tepelně opracovat (v tomto případě zavařit). Kdyžtak mě někdo opravte.

Severinka

19. 7. 2011 07:27

Jo a ještě něco Vám povím, 1x jsem si to chtěla urychlit, tak jsem vše nakrájela na robotu - nevím jestli to byla jen náhoda - ale vše zkejslo.:-O:-O:-O Od té doby krájím vše pěkně rúčo-fúčo a vše je OK:yes::yes::yes::-D:-D:-D

Bibinka

18. 7. 2011 21:44

Severinko, ta je parádní a ta by se mi líbila-jó naše babičky:yes: Máš 4.bod:yes:

Jenny

18. 7. 2011 20:58

:yes::yes:

maiva

18. 7. 2011 20:49

Miru, pěkné;-)taky jsem dřív zavařovala.Toto je rychlovka určitě zkusím:-p:yes:+:yes::yes:

spagetka

18. 7. 2011 20:44

Tohlee dělala moje babka taky, jen neměla deko, dělala vlastní nálev z koření :-O;-):-p:yes::yes::yes:

Jikotka

18. 7. 2011 20:10

No,vypadá to moc hezky...:yes::yes::-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda z okurek calamada ze zelenych rajcat calamada čalamada z rajčat paprik čalamáda recept calamada z rajcat a paprik čalamáda z rajčat lák na čalamadu zelena rajčata čalamada čalamáda z paprik a rajčat čalamáda z okurek a rajčat čálamáda se zelenými rajčaty čalamáda s rajčaty zelena rajcata-calamada čalamada se zelených rajčat čalamáda bez zavařování recept na čalamadu čalamáda z rajčat paprik okurek a cibule čalamáda zelená rajčata recept čalamáda

Suroviny: cibule, rajče, okurka čerstvá, deko

TopRecepty.cz

Babiččina čalamáda

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7PZ