Rebarbora v karamelu na cokoliv
Rebarbora v karamelu je jednoduchý, ale efektní způsob, jak povýšit každodenní dezerty na gurmánský zážitek. Hodí se na palačinky, lívance, jogurt, zmrzlinu nebo i do koláče. Stačí pár surovin a pár minut – a vznikne voňavá, sladkokyselá dobrota.
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr a při nízké teplotě ho necháme bez míchání pozvolna rozpustit.
Krok 2: Ke konci rozpouštění, kdy už cukr mění barvu už mícháme a připravíme zlatavý až světle hnědý karamel.
Krok 3: S opatrností zalijeme horkou vodou a karamel rozvaříme.
Krok 4: Po dobu přípravy karamelu oloupeme rebarboru, nakrájíme ji na kousky a vhodíme do vařící vody. Vaříme ji jen velmi krátce, cca minutu a scedíme.
Krok 5: Rebarboru přidáme do karamelu a velmi krátce ji při opatrném promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 11. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQXx
Moje poznámka
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQXx
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 21 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 4 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 4 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 5 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
rebarbora,
voda
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0