Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarbora v karamelu na cokoliv

Rebarbora v karamelu je jednoduchý, ale efektní způsob, jak povýšit každodenní dezerty na gurmánský zážitek. Hodí se na palačinky, lívance, jogurt, zmrzlinu nebo i do koláče. Stačí pár surovin a pár minut – a vznikne voňavá, sladkokyselá dobrota.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr a při nízké teplotě ho necháme bez míchání pozvolna rozpustit. Krok 2: Ke konci rozpouštění, kdy už cukr mění barvu už mícháme a připravíme zlatavý až světle hnědý karamel. Krok 3: S opatrností zalijeme horkou vodou a karamel rozvaříme. Krok 4: Po dobu přípravy karamelu oloupeme rebarboru, nakrájíme ji na kousky a vhodíme do vařící vody. Vaříme ji jen velmi krátce, cca minutu a scedíme. Krok 5: Rebarboru přidáme do karamelu a velmi krátce ji při opatrném promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme vychladnout.

TIP: Dobroty s karamelem od bonbónů po omáčky

Zveřejněno 11. 6. 2025

Poznámka autorky Merylas

Množství surovin je individuální, každý si množství cukru na dané množství rebarbory přizpůsobí své chuti a tomu, na co chce pak rebarboru použít.

Hodí se do bílého jogurtu, na ochucení různých kaší, po smíchaní s tvarohem na lívance, palačinky, na různé poháry atp.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarbora v karamelu na cokoliv

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQXx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarbora v karamelu na cokoliv

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQXx

Marie

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: Recept se mi moc líbí, určitě se hodí. S díky ukládám. :-K

To vypadá super. Dala bych si to nejradši s nějakou zmrzlinou. S vanilkovou by to mohlo fungovat.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Cokoliv z rebarbory miluju. To musí být úžasná dobrota!

Hella: Díky. :-K Já ji hlavně používám do bílého jogurtu.

Suroviny:
cukr krupice, rebarbora, voda

Přidat fotografie receptu