Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně

Játra patří mezi velmi výživné části vnitřností. Jejich příprava je snadná. Kousky jater stačí orestovat s kořením, bílým vínem a poté nechat podusit, navíc ještě s kouskem uzeného bůčku. Takto připravené játra podáváme ideálně s rýží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém ze všech stran osmažíme očištěná, na kousky nakrájená kachní játra. Krok 2: K osmaženým játrům přidáme worcesterskou omáčku, pepř, mletý kmín, promícháme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce osmažíme, zalijeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Krok 3: Dále k játrům přidáme na nudličky nakrájený uzený bůček. Dusíme asi 10 minut, dle potřeby podlijeme horkou vodou a na konec osolíme dle chuti. Krok 4: Podáváme s rýží nebo různě upravenými bramborami.

TIP: Jak ideálně uvařit rýži

Zveřejněno 12. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRDgx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRDgx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kachní, omáčka worcesterová, olej, cibule, pepř čtyř barev, sůl, víno bílé, bůček uzený, kmín mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu