Kachní játra na slanině s bramborami

mika59 Kuchařka: mika59

Pokrmy z vnitřností 0 názorů

Suroviny

400 g kachních jater
5-6 brambor
cca 150 g anglické slaniny
1 cibule
2-3 stroužky česneku
plátek másla cca 1 cm
1-2 lžičky hrubozrnné hořčice (nemusí být)
čerstvá paprika
šťáva z půlky limetky
chilli nebo kajenský pepř
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uvaříme je ve slané vodě, ale musí zůstat pevné.

  2. Meztím nakrájenou slaninu opečeme, přidáme cibuli a česnek na kousky. Po zpěnění přidáme očištěná a na větší kousky nakrájená játra.

  3. Restujeme zprudka a jen co zbělají, přidáme šťávu z limetky, papriku nakrájenou na malé kousky a hořčici. Vše společně opékáme krátce, aby se játra nevysušila.

  4. Směs dochutíme solí, pepřem a chilli. Nakonec přidáme studené máslo. Pánev odstavíme, necháme máslo rozpustit a promícháme.

  5. Uvařené brambory scedíme a ještě horké přidáme do pánve k játrové směsi. Vše opatrně promícháme, krátce prohřejeme a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní játra na slanině s bramborami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kachní játra kachní játra na játra na slanině kachní játra recepty kachní játra ve slanině recept na kachní játra kachní játra recept kachní játra na na slanině kachna recept játra na slanině jatra s bramborem kachní játra na slanině kachní játra slanina kachni jatra na slanine