Kachní játra Foie Gras

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 15 minut 25 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 15 minut 25 názorů

Suroviny 2 porce

300 g kachních jater „foie gras“ (chlazená)
1/2 kedlubny (mladé)
1 cuketa (mladá)
8 karotek
petrželová nať
2 jarní cibulky s natí
3 nové brambory (velké)
2 dl smetany
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici.

  2. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme na šikmá kolečka, druhou polovinu karotek necháme vcelku, jarní cibulku i s natí na kolečka, mladou cuketu na silnější kolečka a petrželovou nať na jemno.

  3. Do pánve si dáme rozpustit lžičku másla a vložíme nakrájenou zeleninu. Promícháme a osolíme a opepříme. Zlehka ji orestujeme tak aby zůstala tzv. „na skus“.

  4. Nové brambory si uvaříme ve slupce. Po uvaření oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.

  5. Do pánve si dáme smetanu a vložíme nakrájené brambory, necháme prohřát a to tak dlouho než se smetana vsákne do brambor.

  6. Když máme obě přílohy hotové, vyndáme si kachní „foie gras“ z lednice a v teplé vodě namočeným nožem je nakrájíme na asi 2 cm široké plátky. Plátky jater vydatně osolíme a opepříme.

  7. Vkládáme do dobře rozpálené suché steakové pánve a opékáme z obou stran, dokud na játrech nejsou hnědé pruhy. Játra ihned servírujeme s teplou mladou zeleninou a bramborovými plátky ve smetaně.

Poznámka od kuchařky

Všechno se má zkusit. Zakoupeno v Maďarsku - chlazené 1/2 kg za 300,-Kč - akce Tesco.

Komentáře k receptu Kachní játra Foie Gras

  • cecilka cecilka

    Práve som dojedla a:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Viktor Viktor(neregistrovaný)

    Můj předchozí příspěvek je pro --ReNi-- 28.6.2012 21:11:11

    Odpovědět

  • Viktor Viktor(neregistrovaný)

    Ano, to je ta "úžasná pochoutka", která vzniká mučením zvířat. Jsem rád, že se tady našel alespoň jeden člověk, který ta zvířata polituje. Ostatní si rádi pochutnají na jejich utrpení, hlavně když uspokojí svůj mlsný jazýček.:-((

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    vseumel:
    Uhoř nebude, je takový vedro, že i mouchy chodí po zemi:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • vseumel vseumel

    Hezké, ale už se těším na recept z úhoře! Hodně štěstí při rybolovu.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    vypadá úžasně a určitě to i tak chutná:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Jahelka:Tady zase někdo dělá chutě :-p
    Recept vypadá báječně :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Jahelka:
    ... já si koupil játra a kachní ani husí sádlo jsem si nedovezl i když ho tam mají v "kýblech".Kus jater(200g)jsem si ale zamrazil na nějakou dobrotu za studena;-);-);-)

    Odpovědět

  • Jahelka Jahelka(neregistrovaná)

    Za tři stovky bych si je koupila i do zásoby. Míváme je několikrát do roka, kachny dokrmujeme výhradně kukuřicí, aby byla játra žlutá. Jenže je dilema - buď kachnu mladou, tedy ne s vrstvou sádla na tři prsty,nebo " na játra", tj. dospělou. Ale děti,teď už dospělé, nechtěly k narozeninám nikdy dort, ale játra. Jenže jsou oba červencoví, tak dvoje játra musím schovat i se sádlem v mražáku vždy od podzimu.Dusím je pomalu v kachním sádle, s kvašákem je to pro nás lahůdka možná číslo jedna.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Kadlik:
    Super :-D:-D:-D:yes: I muži mají své dny;-);-);-):yes:
    Na úhoře jdeme dnes večer a taky bez piva, neboť jedeme autem:-D

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Colombo65:
    už mlčím!!!:-)) ale nekouřím!!! a momentálně si odříkám delikatesu zvanou pivo, abych si koupil úhoře, a kus chlazeného tuňáka!!!:-D:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Kadlik:
    ... dobře tak jinak, kdo kouří tak kdyby si odpustil tři krabičky cigaret, tak si může dopřát delikatesu. Tím končím názorovou debatu k ceně suroviny;-);-);-):yes: Hezký den:-*

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Colombo65:
    No, klidně bych si to dal... ovšem nevím, co bych jedl dalších 13 dní... Protože 1200 je částka na jídlo pro mně i dceru dohromady na 14 dní!!:-(:-( Ale nestěžuju si!!:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Kadlik:
    Ta cena je relativně "nízká" běžně se prodávají chlazená za 1200,-Kč/kg.;-);-);-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: foie gras recept kachní játra foa gra co je foagra foa gra foagra foie gras kachní játra játra foagra fois gras recept foie gras foa gras fois gras recept foagra na sladko paštika foie gras recept recepty foie gras foie gras recepty foagra játra foagra co to je kachní játra recepty recept na foie gras