Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slávky na asijský způsob

Lahodnou chuť mořských slávek podpoříme fúzí asijských chutí. K dochucení tak použijeme hlavně rybí a ústřicovou omáčku a také citronovou trávu a kousek exotického galangalu. S naším receptem budete u moře raz dva.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nammavong Nammavong

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Slávky důkladně umyjeme studenou vodou (slávky, které jsou otevřené, rovnou vyhodíme). Krok 2: Citronovou trávu nakrájíme na kousky společně s galangalem a česnekem, a potlučeme v hmoždíři. Krok 3: Na rozpálený olej v pánvi dáme připravenou směs koření a necháme rozvonět. Přidáme slávky, ústřicovou omáčku a trochu bílého vína. Necháme odpařit, přidáme rybí omáčku, sůl, pepř, cukr a podle potřeby podlijeme vodou (postačí tak 200 ml). Krok 4: Nakonec dochutíme citronovou šťávou a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami dle chuti.

TIP: Desatero na téma mořské plody

Zveřejněno 19. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky na asijský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNr9y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky na asijský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNr9y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slávky, tráva citronová, česnek, galangal, ústřicová omáčka, víno bílé, omáčka rybí, sůl, pepř mletý, cukr třtinový, šťáva citronová, bylinky

Přidat fotografie receptu