Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený česnek uchovávaný v oleji

Pomalu pečený česnek v oleji je nejen lahůdkou s jemnou, nasládlou chutí, ale i praktickou ingrediencí do kuchyně. Skvěle se hodí do pomazánek, dresinků, marinád nebo jen tak na pečivo. Díky oleji vydrží týdny a je vždy po ruce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme, oddělíme jednotlivé stroužky a vložíme do pekáče. Krok 2: Zalijeme olejem tak, aby byly stroužky potopené. Můžeme přidat rozmarýn. Krok 3: Pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C zhruba 2 hodiny. Krok 4: Upečený česnek společně s olejem přelijeme do čistých, uzavíratelných sklenic a necháme vychladnout.

TIP: Jak využít česnek v kuchyni

Zveřejněno 24. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený česnek uchovávaný v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmvJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený česnek uchovávaný v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmvJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Lahůdka, bez které se doma neobejdeme. Já česnek peču rovnou ve skleničkách, jakmile dojde, dělám další. 💛

Suroviny:
česnek, olej, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu