Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru

Sklizeň ovoce doslova neodmyslitelně patří k letním dnům. Není od věci si uchovat chuť meruněk do zimních měsíců. Zavařené meruňky ve vlastní šťávě poslouží nejen při přípravě koláčů, ale také do zmrzliny nebo různých jiných moučníků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

8 menších skleniček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Meruňky vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Do sklenice na dno dáme špetku soli. Krok 2: Meruňky dáváme do sklenice po částech, dobře stlačíme, aby ve sklenici zůstalo co nejméně vzduchu, a skončíme 2 cm od okraje sklenice (tato dávka vyjde zhruba na 8 menších skleniček). Krok 3: Zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 100 °C po dobu 30 minut. Krok 4: Takto připravené meruňky můžeme používat na přípravu zmrzliny, koláčů a různých moučníků.

TIP: Meruňkové dobroty - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 29. 6. 2025

Poznámka autorky Handour

Čisté sklenice a víčka můžeme ještě otřít hadříkem navlhčeným lihem nebo francovkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvpG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvpG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
meruňky, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu