Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru

Ludmila B Kuchařka: Ludmila B

Zavařeniny 6 názorů

Suroviny

švestky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vyloupeme a narovnáme do sklenic

  2. Zavíčkujeme a sterilujeme při 85 stupních 20 minut. Samy pustí šťávu. Výborné jsou na koláč nebo třeba do nákypu. .

Poznámka

Obdobně se dá zpracovat i jiné ovoce, višně, třešně....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 123 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hospodyne: Mně se minulý rok zkazili skoro všechny! :-// Proto , jsem letos dala jen do mrazáku !

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Sapic11: musíte mít dokonale čistá víčka i kraj sklenice. Já je po otření mokrým hadříkem ještě otírám lihem - slivovice, vodka, co máte doma. Málokdy víčko nechytí- spíš, když přehlídnu nepravidelnost na sklenici. Sklenice se také NEMAJÍ obracet víčkem dolů, je to milionkrát nesmyslně tradovaný zvyk. Ale všude se o něm píše, i ve všech návodech k použití u želírovacích přípravků. Když sklenici otočíte, tím snadněji se dostane pod víčko obsah a víčko nedrží nebo drží špatně.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Sapic11: taky se mi občas stane, že sklenice nechytne, to zjistíte po zchladnutí poklepem, zní "dutě". Vody dávám cca do dvou třetin sklenic. Pokud podle poklepu něco nechytlo, přejíždím pak jednotlivě v MW troubě - znovu zamáčknu víčko a 4-5 minut projedu na plný výkon mikrovlnky - ve sklenici musí nahoru stoupat bublinky. Raději dávám švestky do šroubovacích sklenic - nedotáhnu úplně, až po "vlnění" s pomocí utěrky - horké. Tak to dělám u čehokoliv, co nechytne - pokud tam není tuk. U okurek, kompotů...

    Odpovědět

  • Sapic11 Sapic11

    Dobry den,recept se zdal super,ale ted mi sklenice syci,vicko se nechytlo,ani kdyz jsem 2.varku po vyndani otocila vickem dolu. Otacite pak sklenice i vy? Sterilujete v hrnci? Jak vysoko davate vodu? Predem dekuji moc za odpoved :-)

    Odpovědět

  • Ludmila B Ludmila B(autorka receptu)

    Děkuji za radu , určitě zkusím. Tento "recept" mi dla soused, a protože máme doma diabetika tak se snažím moc nesladit. Takže sůl vyzkouším, budu dneska pokračovat v zaváření i když v těhle vedlech je to teda fakt náročné.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Do ovoce je dobré přidat špetičku soli - zvýrazní sladkost ovoce. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: švestky ve vlastní šťávě zavařené švestky bez cukru jak zpracovat švestky švestky v soli zavařené švestky ve vlastní šťávě kdyz nedrzi vicka od kompotu v mikrovlnce zavařené švestky ve vlastní šťávě zavařené švestky se solí švestky recepty jak spracovat švestky zpracování švestek ve vlastní šťávě švestky zavařené bez nálevu švestky ve vladznoí šťávě svesstky bez cukru švestky ve vlastní š´távě švestky zavařené v soli recept na zavarene svestky bez cukru švestky se soli švestky ve vl štávě zavařené švestky pro diabetiky

Zapomněl/a jsem heslo