Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové řezy s rybízem

Křehké řezy s pudinkovou náplní, rybízem a bílkovým sněhem na povrchu si zajisté zamilujete. Moučník s lahodnou náplní kombinující sladký pudink a kyselkavý rybíz s lehkým sněhem potěší všechny vaše chuťové smysly.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšším okrajem o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, cukr, máslo a žloutky zpracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet v lednici. Krok 2: Rybíz omyjeme a odstopkujeme. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 190 °C. Krok 3: Těsto rozválíme na velikost plechu. Vložíme na plech, propícháme vidličkou a předpečeme v troubě na 190 °C zhruba 20 minut. Krok 4: Mezitím připravíme dle návodu na obalu pudink, do kterého vmícháme kukuřičný škrob. Krok 5: Pudink nalijeme na předpečený korpus, rozložíme rybíz, vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 15 minut. Krok 6: Připravíme sníh. Bílky ušleháme dotuha. Opatrně vmícháme cukr a kukuřičný škrob. Krok 7: Na vrstvu rybízu naneseme bílkový sníh a dopečeme ještě asi 10-15 minut. Krok 8: Koláč před porcováním necháme úplně vychladnout.

TIP: Top 7: Rybízové moučníky - oblíbené recepty

Zveřejněno 8. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sněhové řezy s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYqrY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sněhové řezy s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYqrY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, žloutek, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, škrob kukuřičný, rybíz, bílek, cukr moučkový, škrob kukuřičný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu