Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hráškové řízečky

I z čerstvého hrášku můžete vykouzlit krásně křupavé smažené řízečky. Malé kulaté řízečky příjemně voní po česneku a majoránce a skvěle chutnají jak teplé, tak studené. Příprava není nijak zdlouhavá, a tak je zvládnete usmažit jak k obědu, tak k večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrášek povaříme 5 minut v osolené vodě, poté jej scedíme a necháme vychladnout. Krok 2: Hrášek nasypeme do mísy, rozmačkáme na kaši a přidáme majoránku, pepř, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, mouku a sůl. Vypracujeme hustou hmotu. Krok 3: Na rozpáleném oleji v lívanečníku usmažíme lívanečky z obou stran dozlatova. Krok 4: Usmažené hráškové řízečky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 5: Na talíři dozdobíme rajčaty a polníčkem.

TIP: Hrášek v kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 11. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQRP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQRP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
hrášek, sůl, majoránka, pepř mletý, vejce, česnek, strouhanka, mouka hladká, olej, rajče cherry, polníček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu