Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňový džem

Domácí višňový džem je perfektní kombinace sladkého a kyselého. Připravíte ho snadno, z pár surovin, a jeho chuť vás potěší na chlebu, v jogurtu i v dezertech. Uchovejte si kousek léta do skleničky a dopřejte si poctivou ovocnou dobrotu kdykoli.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 25 min

115 min (90 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Višně omyjeme a vypeckujeme. Krok 2: V hrnci višně povaříme zhruba 20 minut. Postupně přisypáváme cukr a nakonec přidáme kyselinu citrónovou. Krok 3: Jakmile směs zhoustne, vezmeme lžičku, nabereme část džemu a otestujeme na talířku, jestli směs dostatečně želíruje. Pokud ne, prodloužíme dobu vaření. Krok 4: Džem plníme do čistých sklenic a otočíme dnem vzhůru.

TIP: Jak připravit sklenice na zavařování?

Zveřejněno 13. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9n3A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9n3A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
višně, cukr, kyselina citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu