Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska v zeleninovém lůžku

Treska na zeleninovém lůžku s volským okem je lehký a chutný pokrm plný barev i vůní. Kombinace šťavnatých rajčat, paprik a cibule krásně ladí s jemným rybím masem, tymiánem a křupavým volským okem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 25 min

100 min (75 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z olivového oleje, tymiánu a pepře vymícháme marinádu, do které naložíme filety z tresky. Filety dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Krok 2: Filety poté osolíme a dáme na tukem potřený plech nebo misku pod gril a pečeme krátce do zrůžovění. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Naťovou cibulku pokrájíme. Krok 4: V pánvi na trošce oleje orestujeme cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu, sůl a pepř a dusíme doměkka. Vejce usmažíme jako volská oka. Krok 5: Rybu podáváme na lůžku z leča, ozdobíme volským okem a naťovou cibulkou. Jako přílohu můžeme zvolit rozpečenou bagetu nebo vařené brambory.

TIP: Aljašská treska po mlynářsku podle ČSN - rady, tipy

Zveřejněno 25. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v zeleninovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXJw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v zeleninovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXJw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z tresky, tymián, olej olivový, sůl, pepř mletý, olej, cibule, rajče, paprika, sůl, pepř mletý, vejce, cibulka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu