Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinový cheesecake

K letním dnům neodmyslitelně patří zahrádka plná různého ovoce a zeleniny. Pokud v té vaší máte ostružiny, pak neváhejte a pusťte se do přípravy lahodného cheesecaku, který příjemně pohladí vaše chuťové pohárky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chlazení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

kulatá forma o průměru 24 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Kulatou formu vyložíme pečicím papírem. Krok 2: V míse pomeleme sušenky. Přidáme k nim rozpuštěné máslo a promícháme. Krok 3: Sušenkovou drobenku namačkáme do připravené formy a pečeme při 180 °C 10 minut. Krok 4: Když korpus chladne, připravíme tvarohovou vrstvu. Vyšleháme žloutky s cukry, přidáme smetanu a pudinkový prášek. Nakonec zašleháváme tvaroh. Nalijeme na korpus a pečeme 40 minut. Krok 5: Do kastrůlku dáme ostružiny s trochou vody. Dosladíme a necháme povařit. Krok 6: Želatinu připravíme dle návodu na obalu. Ostružiny sundáme z plotny a přidáme želatinu. Krok 7: Hotovou směsí opatrně poléváme dort. Dáme do ledničky nejméně na 4 hodiny.

TIP: Cheesecake - sýrový koláč pro začátečníky

Zveřejněno 2. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27pN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27pN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky bebe, máslo, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, smetana zakysaná, pudink vanilkový, tvaroh měkký, ostružiny, cukr moučkový, želatina

Přidat fotografie receptu