Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařený květák se strouhankou

Květák s opečenou strouhankou je výbornou a chutnou alternativou ke klasické smažené variantě. Skvěle se hodí i jako lehká večeře. Se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem si zaručeně pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtiny a uvaříme ve slané vodě s kmínem do měkka (asi 12-15 minut). Krok 2: Slijeme vodu a brambory rozšťoucháme. Přidáme nakrájenou pažitku, nakrájené ředkvičky, 50 g másla, pepř a zamícháme. Krok 3: Růžičky květáku povaříme ve slané vodě do měkka (asi 6-8 minut) a necháme okapat. Krok 4: Na pánvičce rozpustíme 50 g másla. Přidáme strouhanku a pozvolna osmažíme dozlatova. Krok 5: Květák na talíři posypeme strouhankou a podáváme se šťouchaným bramborem. Můžeme doplnit čerstvou zeleninou.

TIP: Jak vařit květák, aby zůstal bílý

Zveřejněno 15. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařený květák se strouhankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6z85

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařený květák se strouhankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6z85

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, strouhanka, máslo, brambory, ředkvičky, sůl, pepř mletý, kmín celý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu