Caramel Croissant

Mary007 Kuchařka:

Doba přípravy: 30 PT0H30M 2 porce Sladká jídla 4 názory

Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

2 starší croissanty
1/2 hrnku cukru
2 lžíce vody
1/2 hrnek smetany
2 lžíce koňaku bourbon
1/2 hrnku mléka 3,5 %
2 vejce
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Croissant roztrháme na väčšie kusy. Dáme do formy na pečenie (asi 500 ml). Rúru predhrejeme na 180°C. Cukor s vodou v panvici karamelizujeme nemiešame (nesmie sa miešať,lebo karamel stvrdne) cca 3-5 minút.

  2. Zoberieme dole panvicu z plameňa a pridame smotanu (pozor, pretože može prskať), bourbon (koňak) a mlieko. Premiešame a pridame rozšľahané vajcia.

  3. Zalejeme zmesou croissanty a necháme stáť 10 minút. Pečieme 20 minút v predhriatej rúre.

Poznámka

Recept od Nigella Lawson.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Caramel Croissant

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo