Caramel Croissant

Mary007 Kuchařka:

Doba přípravy: 30 PT0H30M 2 porce Sladká jídla 4 názory

56

Suroviny

2 starší croissanty
1/2 hrnku cukru
2 lžíce vody
1/2 hrnek smetany
2 lžíce koňaku bourbon
1/2 hrnku mléka 3,5 %
2 vejce
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Croissant roztrháme na väčšie kusy. Dáme do formy na pečenie (asi 500 ml). Rúru predhrejeme na 180°C. Cukor s vodou v panvici karamelizujeme nemiešame (nesmie sa miešať,lebo karamel stvrdne) cca 3-5 minút.

  2. Zoberieme dole panvicu z plameňa a pridame smotanu (pozor, pretože može prskať), bourbon (koňak) a mlieko. Premiešame a pridame rozšľahané vajcia.

  3. Zalejeme zmesou croissanty a necháme stáť 10 minút. Pečieme 20 minút v predhriatej rúre.

Poznámka

Recept od Nigella Lawson.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Caramel Croissant

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: croissant recept crossanty podle ládi hrušky croissant recepty na moučníky recept croissant recept na croissant láďa hruška karamelový koňak tiramisu podle ládi hrušky recepty ládi hrušky karamelový konak croisant recept tiramisu recepti tvarohové croissanty recept na croissanty croisant lada hruška recepty vaření s nigellou karamel nigella lawson recepty recepty croissant láda hruška croassant plněný croissant sladký croissant

Zapomněl/a jsem heslo