Tvarohová bábovka
Bábovka je vláčná, jemná, příjemně sladká pochoutka, která potěší malé i velké mlsouny. Kombinace tvarohu a čokolády zajišťuje nejen lahodnou chuť, ale i vyšší podíl bílkovin a vláčnosti díky které vydrží déle čerstvá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 725 kJ / 3 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,63 g |
| Tuky | 152,05 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 389 mg |
| Sůl | 1,57 g |
| Sacharidy | 459,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypejte moukou.
Krok 2: Zapněte troubu na 200 °C.
Krok 3: Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Krok 4: V míse ušlehejte tvaroh s oběma cukry, žloutky a pudinkovým práškem.
Krok 5: Rozehřejte máslo spolu s mlékem, nechte trochu vychladnout a zašlehejte do tvarohu.
Krok 6: Přisypte mouku s kypřicím práškem a vyšlehejte do hladkého těsta. Ke konci bez šlehání opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Krok 7: Vlijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
Krok 8: Bábovku můžete dát péct v této podobě anebo na její povrch naházejte kousky čokolády.
Krok 9: Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 200 °C asi 45 minut.
Zveřejněno 11. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rmP
Moje poznámka
Tvarohová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rmP
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 22 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová bábovka,
tvarohová bábovka nejlepsí,
babovka tvarohova,
tvarohová bábovka recept,
nejlepší tvarohová bábovka,
zatím nejlepší tvarohová bábovka,
tvarohová bábovka bez masla,
bábovka z remosky,
vyklopení bábovky,
bábovka v remosce,
tvarohová bábovka top recepty,
tvarohová bábovka z másla,
tvarohová,
bábovka z tvarohu,
bábovka s tvarohem,
recept na tvarohovou babovku,
výroba bábovky,
recept tvarohová bábovka,
kdy vyklopit babovku,
tvarohová bábovka v remosce
Suroviny:
tvaroh měkký,
máslo,
cukr,
cukr vanilkový,
mléko,
pudinkový prášek,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
čokoláda oříšková,
mouka,
tuk
Komentáře (35)
Bábovka dopadla na výbornou
já jsem ji taky vyklopila ihned a kucmoch. Pekla jsem ji ve
velké skleněné formě, zkusím menší a nechat po upečení vychladnout. Upečená byla, protože na špejli nic nezůstalo.
Těsto super, tak možná příště
Dávám zasloužený bodík pro coco-choc