Nejlahodnější sušené švestky
Zapomeňte na kupované sušené ovoce – domácí švestky z trouby mají nenapodobitelnou vůni i chuť. Jsou plné přírodní sladkosti, vydrží celou zimu a poslouží k mlsání i jako voňavá surovina do koláčů a dezertů.
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme, rozloupneme na poloviny a vypeckujeme. Můžeme rozdělit na poloviny, nebo nechat spojené, je to jedno.
Krok 2: Švestky rozložíme slupkou dolů na plech vyložený papírem na pečení.
Krok 3: Podle sladkosti švestek posypeme více nebo málo krystalovým cukrem.
Krok 4: Dáme do trouby, ideálně na horkovzduch a sušíme cca při 70 °C přibližně 2 až 3 hodiny. Záleží na velikosti a šťavnatosti švestek.
Krok 5: Sušíme při pootevřené troubě a nedosušíme! Když jsou na pohled švestky patřičně nasušené, ještě i žluté a ne hnědé, ochutnáme a ujistíme se, že jsou nedostižně lahodné!
Krok 6: Necháme vychladnout, uložíme jen tak do sklenice a když nás honí mlsná, chodíme mlsat. Je třeba najít ten správný čas sušení, ale dá se to.
Zveřejněno 20. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlahodnější sušené švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk6Y6
Moje poznámka
Nejlahodnější sušené švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk6Y6
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 5 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 23 minutami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 31 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 1 hodinou
Krémová česnečka
magdalenka před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 1 hodinou
Sekaná z pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 1 hodinou
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 1 hodinou
Suroviny:
švestky,
cukr krystal
Komentáře (3)