Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané ryzce

Ryzce jsou považovány za krále mezi houbami. Pokud se vám podaří mistrný úlovek a bohatě nasbíráte, uchovejte je i na pozdější časy. Naložit je můžete třeba se zeleninou do sladkokyselého nálevu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Houby rozkrájíme a 10 minut povaříme ve slané vodě. Vyndáme a propláchneme studenou vodou. Krok 2: Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na libovolné kousky. Spolu s houbami je urovnáme do připravených čistých sklenic.  Krok 3: Vodu svaříme s octem, solí, cukrem a kořením. Nalijeme do sklenic, otřeme hrdla, zavíčkujeme. Sterilujeme 25 minut při 90 °C.

TIP: Ryzce: lahůdkové houby

Zveřejněno 20. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané ryzce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zYK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané ryzce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zYK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ryzce, sůl, mrkev, paprika čerstvá červená, cibule, voda, ocet, sůl, cukr krupice, semínka hořčičná, bobkový list, pepř celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu