Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové rizoto s houbami a slaninou

Krémové a chutné rizoto nemusí být náročné na přípravu. Příkladem je toto houbové rizoto, které dokáže připravit i začátečník. Důležité je dodržet kroky s přiléváním vývaru. Krémovost pak zajistí vmíchání másla a parmezánu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji na větší pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Krok 2: Ke slanině a cibuli přidáme nakrájené houby a krátce osmažíme, než pustí šťávu. Přidáme neopranou rýži, kterou za stálého míchání osmažíme, aby se všechna zrníčka obalila tukem. Krok 3: Dále po částech přiléváme teplý zeleninový nebo kuřecí vývar a stále mícháme. Vždy vyčkáme, až se tekutina vypaří a vlijeme další naběračku vývaru. Takto přiléváme do požadované konzistence rizota a měkkosti rýže. Rizoto stále mícháme, aby se nepřichytilo. Krok 4: Na závěr rizoto osolíme (pozor vývar je slaný), opepříme, přidáme kousek studeného másla, strouhaný parmezán a za stálého míchání necháme rozpustit. Krok 5: Úplně na závěr přilijeme víno a necháme mírně vyvařit. Podáváme sypané strouhaným parmezánem.

TIP: Jak nastrouhat parmezán

Zveřejněno 22. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové rizoto s houbami a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjA9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové rizoto s houbami a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjA9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cibule, slanina, žampióny, rýže arborio, vývar drůbeží, máslo, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř mletý, víno bílé, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu