Krémové špenátové rizoto s hráškem

LuciePe Kuchařka: LuciePe

Doba přípravy: 30 minut 1 porce Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

1 ČL olivového oleje
50 g kulatozrnné rýže
125 ml polotučného mléka
1/2 ČL sušené zeleniny
80 g mraženého listového špenátu
70 g mraženého hrášku
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme rýži.

  2. Přidáme mražený špenát, promícháme, osolíme a přidáme sušenou zeleninu.

  3. Podlijeme trochou mléka a pomalu pod pokličkou dusíme do změknutí rýže. Průběžně mícháme a podléváme. Vystačit by mělo 125 ml mléka, ale v případě potřeby použijte i více.

  4. Na poslední dvě minuty přidáme mražený hrášek, promícháme a necháme společně podusit.

  5. Servírujte jen tak, jako přílohu nebo posypané sýrem.

Poznámka

Další mé recepty najdete na stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/category/recept...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 190 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémové špenátové rizoto s hráškem

  • LuciePe LuciePe(autorka receptu)

    sabipupp: S basmati to půjde určitě taky, jen ta kulatozrnná je více patlavá a do krémových rizot se podle mě hodí více ;-)

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp

    Krasná fotka chci se zeptat jestli je mozno pouzit basmati ryzí:-K děkuji za odpověď

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3Delam podobne:-K:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kremove rizoto se špenátem kroupové rizoto se spenatem rizoto se spenatem a hraskem rizoto s hraskem houbové rizoto se špenátem krémové rizoto se žampiony a spenatem špenátové rizoto basmatti rissotto se smetanou rizoto s hráškem a smetanou risoto s hráškem recepty ze špenátu krémové rizoto z rýže basmati rizoto se špenátem špenátové rizoto s houbami selské kroupové rizoto kremove rizoto se špenátem recepty pohankove rizoto s hráškem špenátové houbové rizoto italské krémové rizoto s hráškem špenàtové rizoto s basmati rýže

Zapomněl/a jsem heslo