

Krémové špenátové rizoto s hráškem
Suroviny 1 porce
- 1 ČL olivového oleje
- 50 g kulatozrnné rýže
- 125 ml polotučného mléka
- 1/2 ČL sušené zeleniny
- 80 g mraženého listového špenátu
- 70 g mraženého hrášku
- sůl
Postup přípravy receptu
V pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme rýži.
Přidáme mražený špenát, promícháme, osolíme a přidáme sušenou zeleninu.
Podlijeme trochou mléka a pomalu pod pokličkou dusíme do změknutí rýže. Průběžně mícháme a podléváme. Vystačit by mělo 125 ml mléka, ale v případě potřeby použijte i více.
Na poslední dvě minuty přidáme mražený hrášek, promícháme a necháme společně podusit.
Servírujte jen tak, jako přílohu nebo posypané sýrem.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/category/recept...