Krémové špenátové rizoto s hráškem

LuciePe Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 1 porce Bezmasá jídla 3 názory

Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Přidat další fotografii
32

Suroviny

1 ČL olivového oleje
50 g kulatozrnné rýže
125 ml polotučného mléka
1/2 ČL sušené zeleniny
80 g mraženého listového špenátu
70 g mraženého hrášku
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme rýži.

  2. Přidáme mražený špenát, promícháme, osolíme a přidáme sušenou zeleninu.

  3. Podlijeme trochou mléka a pomalu pod pokličkou dusíme do změknutí rýže. Průběžně mícháme a podléváme. Vystačit by mělo 125 ml mléka, ale v případě potřeby použijte i více.

  4. Na poslední dvě minuty přidáme mražený hrášek, promícháme a necháme společně podusit.

  5. Servírujte jen tak, jako přílohu nebo posypané sýrem.

Poznámka

Další mé recepty najdete na stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/category/recept...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémové špenátové rizoto s hráškem

  • LuciePe LuciePe(autorka receptu)

    sabipupp: S basmati to půjde určitě taky, jen ta kulatozrnná je více patlavá a do krémových rizot se podle mě hodí více ;-)

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp

    Krasná fotka chci se zeptat jestli je mozno pouzit basmati ryzí:-K děkuji za odpověď

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3Delam podobne:-K:-K:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo