Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s bazalkovým dipem

Smažený lilek s bazalkovým dipem je skvělým tipem na rychlou a chutnou večeři. Jemné plátky lilku s česnekem získají při smažení zlatavou kůrku a v kombinaci se svěžím smetanovým dipem vytvoří lahodné spojení, které si oblíbíte na první sousto.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kysanou smetanu promícháme s nasekanou bazalkou. Dochutíme solí, špetkou mletého pepře, kapkou citronové šťávy a necháme vychladit. Krok 2: Lilek opláchneme, odkrojíme konec a nakrájíme na plátky silné asi půl cm. Po obou stranách posypeme solí a necháme dvacet minut stát. Krok 3: Pak plátky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a vysušíme utěrkou. Takto lilek zbavíme hořké šťávy. Krok 4: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Plátky lilku po obou stranách lehce potřeme připraveným česnekem a obalíme v hladké mouce. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a lilky po obou stranách dozlatova opečeme.  Krok 6: Podáváme s bazalkovým dipem a čerstvým chlebem jako lehkou večeři.

TIP: Jak správně upravit lilek?

Zveřejněno 24. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s bazalkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krz5x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s bazalkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krz5x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, česnek, mouka hladká, smetana zakysaná, bazalka čerstvá, olej, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu