Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky I

Rohlík je pro českou domácnost neodmyslitelnou součástí denního menu. Křupavé a dozlatova vypečené rohlíky jako ze známé pohádky si můžete snadno upéct i doma. Na základ stačí omládek, mouka, tuk a šikovné ruce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Atairka

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min včetně doby kynutí

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin uděláme omládek, který necháme vykynout na dvojnásobek objemu (45-60 minut). Krok 2: Do mísy dáme vykynutý omládek, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Troubu včas zapneme na 220 °C. Krok 3: Rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme kolečko, které rozdělíme na 8 trojúhelníků. Každou část srolujeme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Na plechu necháme ještě chvíli kynout, poté je postříkáme vodou a pečeme na 220 °C po dobu 10-15 minut.

TIP: Jak péct rohlíky v troubě

Zveřejněno 24. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíky I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNg54

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíky I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNg54

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí, sůl, mouka hladká, voda, cukr krystal, sůl, sádlo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu