Cuketovka
Cuketa je zelenina provázaná s létem a lze ji připravit na mnoho způsobů. Zavařená cuketa s paprikou, cibulí a česnekem je lahodná a univerzální příloha. Skvěle doplní pečená masa, sendviče nebo topinky.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriky očistíme a pokrájíme na kousky. Cuketu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, papriku a cuketu. Zalijeme sójovou omáčkou, worcesterem a dusíme asi 20 minut.
Krok 3: Ke konci dušení do směsi vmícháme cukr a kečup.
Krok 4: Ještě horkou směsí plníme čisté sklenice, které zavíčkujeme, a sterilujeme při 80 °C zhruba 20 minut.
Zveřejněno 25. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6pjx
Moje poznámka
Cuketovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6pjx
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 2 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 2 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 4 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 5 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 5 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
cuketa,
paprika,
cibule,
česnek,
kečup sladký,
sůl,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
cukr,
olej
Komentáře (1)