Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí - zavařené

Zavařené cuketové zelí je skvělý způsob, jak využít bohatou úrodu cuket a připravit si lehčí alternativu klasického zelí. Hodí se jako příloha k masu i k rychlému obědu - a navíc vydrží ve spíži celou zimu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu oloupeme a zbavíme semínek (mladou cuketu neloupeme) nahrubo nastrouháme. Děláme dlouhé tahy a tím získáme dlouhé nudličky. Krok 2: Na sítu vymačkáme z cukety co nejvíc vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme cuketu, dle chuti osolíme, dochutíme kmínem, octem a cukrem. Dusíme bez pokličky asi 10 minut. Krok 4: Hotové cuketové zelí plníme do čistých sklenic. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při 80 °C po dobu 20 minut. Krok 5: Po otevření stačí zelí pouze ohřát, popřípadě ještě dochutit.

Zveřejněno 26. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cuketové zelí - zavařené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8G9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cuketové zelí - zavařené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8G9

Marie

Suroviny:
cuketa, cibule, olej, kmín celý, sůl, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu